Política 27/05/2015

Margallo discrepa d'Aguirre i diu que Manuela Carmena no és cap "perill" per a la democràcia

El portaveu parlamentari, Rafael Hernando, en canvi, avala les paraules de l'expresidenta de Madrid

Joan Rusiñol
1 min
Esperanza Aguirre vol un pacte per evitar que Carmena sigui alcaldessa de Madrid. EFE

MadridEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha discreptar aquest dimecres de la candidata del seu partit a l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre, que va acusar Ahora Madrid -el partit que inclou Podem- de voler fer servir la ciutat com a "trampolí" per intentar "trencar el sistema occidental i democràtic". El cap de la diplomàcia espanyola ha negat que la cap de llista de la formació, Manuela Carmena, probable nova alcaldessa de la capital espanyola, sigui un "perill" per al sistema de llibertats.

En unes breus declaracions, Margallo ha deixat clar que òbviament no comparteix el projecte polític de Pablo Iglesias però que això no significa que suposi una amenaça per a la "democràcia". Ahir dimarts, Aguirre va proposar una entesa amb el PSOE i Ciutadans per frenar in extremis que l'exjutge, que va quedar segona a les eleccions de diumenge, sigui alcaldessa.

En canvi, el portaveu parlamentari dels populars al Congrés, Rafael Hernando, ha avalat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid i ha assegurat que Podem significa "una amenaça per a l'estabilitat" ja que, segons ha dit, vol portar Espanya a la situació "prèvia" a la Constitució de 1978. "Això no s'ho inventa la senyora Aguirre", ha reblat.

stats