Política 03/06/2020

El Pi triarà nou president entre candidats que tinguin més d'un 10% de suport de la militància

El partit regionalista decidirà el full de ruta dels pròxims quatre anys en el congrés extraordinari del 27 de juny

Ara Balears
2 min
Xisca Mora i Miquel Munar durant la presentació del Congrés Extraordinari d'El Pi

PalmaEl Pi elegirà nou president en el IV Congrés Extraordinari Balear i III de Mallorca, que es durà a terme els dies 27 i 28 de juny. Els candidats a liderar la formació regionalista hauran de tenir més del 10% del suport de la militància i postular-se abans del 22 de juny.

Segons ha informat el partit en un comunicat, el congrés inclourà dues jornades en què es debatran les ponències sobre els estatuts del partit i sobre l'estratègia política i econòmica. Qualsevol afiliat d'El Pi que figuri d'alta a data de l'1 de maig hi podrà assistir.

L'actual presidenta dels regionalistes, Xisca Mora, ha considerat que "d'aquest congrés n'ha de sortir una formació cohesionada i amb les idees clares per poder afrontar els nous escenaris de futur i donar resposta a les necessitats de les Illes Balears". "El Pi n'ha de sortir enfortit i donar a conèixer que és un projecte que té com a prioritat absoluta la defensa d'aquesta terra i, per tant, la seva llengua, la cultura i les màximes quotes d'autogovern", ha afegit Mora.

Segons ha indicat la presidenta, "El Pi ha de ser l'eina perquè les Balears tinguin pes polític i capacitat de decidir el seu futur". "No podem acceptar la recentralització per l'estat d'alarma, la qual ha acceptat el Govern balear sense dir res", ha sentenciat.

Per la seva banda, el president del Congrés, Miquel Munar, ha destacat que el partit ha estat capaç "d'organitzar un congrés durant el confinament". "Hem demostrat que tenim un projecte viu, que som un sentiment arrelat, profund, que vol defensar la seva terra i tots els que l'habiten".

Aquest congrés es durà a terme més de quatre mesos després que Jaume Font renunciàs a la presidència d'El Pi i al seu escó en el Parlament a causa de les discrepàncies sobre un canvi de rumb en la formació regionalista. A hores d'ara, l'únic candidat a rellevar-lo és el conseller d'El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Amengual, qui va presentar la seva candidatura a mitjan maig. La llista d'Amengual inclou noms com el de la diputada Lina Pons; el president de la FELIB, Toni Salas, i l'exbatlessa de Manacor, Cati Riera.

stats