Política 27/06/2014

Duran repta ERC a "mullar-se" entrant al Govern i abandonant el seu "núvol de felicitat"

El líder d'Unió justifica l'aforament de Joan Carles per protegir-lo de jutges "amb ganes de popularitat i de fer la guitza"

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Oriol Junqueras, reunits a la seu d'UDC aquest divendres, l'endemà de fer-se públic l'acord per la pregunta de la consulta / ACN

BarcelonaEl secretari general de CiU i president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha desafiat aquest divendres a ERC a "mullar-se" entrant al Govern i abandonar així el "núvol de felicitat política" en què està instal·lada la formació que presideix Oriol Junqueras. "No només no m'irrita que ERC pugui ser al govern, sinó que si hi ha una situació que no m'agrada és que ERC no es mulli des del govern en l'estabilitat i en l'acció de l'executiu i campi en un núvol de felicitat política", ha assegurat en la seva carta web setmanal. Segons Duran, "des del primer dia" a CiU "hem volgut que ERC i el PSC compartissin amb nosaltres" l'acció de govern.

Duran ha remarcat que si ERC no és ara ja al Govern "és perquè ells no volen i, a més, deuen pensar que no els interessa". "Quedi clar que Unió i Convergència volem que ERC hi entri. Volem que es mullin", ha insistit, convençut que "interessa al país i a nosaltres". Ara bé, ha puntualitzat que per ser al Govern cal "entendre que governar és renunciar a posicions partidistes i prioritzar les del país". Governar, ha dit, "vol dir fer-ho els set dies de la setmana". "Res de governar uns dies i tirar de pancarta quan arriba el cap de setmana", ha apuntat Duran, que sempre s'ha expressat en termes crítics cap a la gestió d'ERC en temps del tripartit.

Aforament justificat

Daltra banda, Duran ha sortit al pas d'aquells que critiquen la decisió de concedir a Joan Carles de Borbó la condició d'aforat. Ha recordat que "l'aforament no equival a impunitat". "I no estan mancats de raó els que diuen que els vents que bufen des de fa temps porten que moltes querelles presentades per motius poc clars siguin admeses sense dilacions per un determinat tipus de jutge amb ganes de popularitat i de fer la guitza més que de fer justícia", raona Duran.

stats