La dreta acusa el projecte de llei educativa d'imposar el català sobre el castellà

Consideren que el Govern ha impulsat la iniciativa sense cap mena de consens

El PP,  Vox  i Ciutadans han acusat aquest dimecres el  PSIB  i els seus socis de govern d'intentar d'imposar el català sobre el castellà amb el nou avantprojecte de llei educativa presentat pel conseller d'Educació, Martí March, i d'impulsar una reforma en el sector sense  haver intentat arribar a un consens amb l'oposició.

El portaveu de  Vox Jorge  Campos, ha estat el més contundent en assegurar que mirarà de frenar aquesta nova llei esgotant totes les vies, "fins i tot la judicial", ja que considera que el govern d'Armengol està adoctrinant els nins i nines "en el pancatalanisme".  Vox  considera que el projecte incideix "en la  vulneració  de drets i llibertats" i que impedeix que els ciutadans puguin triar la llengua en la qual han d'educar els seus fills. També ha acusat de "proscriure" les modalitats lingüístiques del "balear".

El Govern tramita la primera llei educativa balear 20 anys després d'assumir-ne les competències

Per la seva banda, Marc Pérez- Ribas , de Ciutadans, ha dit que no   cap sentit aprovar aquesta llei sense un acord estatal sobre educació. També ha insistit en la necessitat de potenciar  les modalitats  pròpies del català i de permetre als pares la lliure elecció de llengua en Educació Primària i en les assignatures troncals durant les etapes següents.

La portaveu del PP, Núria Riera, ha acusat Armengol i March de tirar endavant un projecte sense cap  mena  de consens amb l'oposició. "No sabem  en què consisteix la nova llei ni si s'han  tingut  en compte les propostes presentades pel PP al Parlament en matèria d'educació", ha comentat.

"No sabem si serà una llei per a tota la ciutadania o  a l'estil  socialista, d'Armengol o Pedro Sánchez", ha afegit la diputada, que ha assegurat que s'adheriran només al que vagi en benefici dels ciutadans de les Illes.  El PP ha demanat un equilibri entre les dues  llengües  oficials de la Comunitat i que els pares puguin triar llengua en Educació Primària. "No estam a favor de la immersió en català ni en castellà", ha comentat.

Els socis de govern del  PSIB  no s'han   estès  molt a comentar l'avantprojecte. MÉS per Mallorca ha indicat que deixava al partit qualsevol comentari sobre el tema, mentre que el portaveu d' Unides Podem Alejandro  López, ha dit que coneixien el projecte i que la seva tasca  és  parlar amb diversos col·lectius de la societat civil de les Illes per tal d'introduir les esmenes que es facin ressò de les seves peticions " .

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF