Ple del Parlament
Política 12/09/2023

El director de l'Oficina Anticorrupció demana una reunió a Le Senne sobre la continuïtat de l'ens

Tòfol Milán critica les declaracions del portaveu del Govern, que va dir que l'entitat és "perfectament prescindible"

A.M.
1 min
El president del Parlament, Gabriel Le-Senne

PalmaDesprés que el Govern hagi anunciat la seva voluntat de deixar sense fons l'Oficina Anticorrupció de les Illes als pressupostos, el director de l'ens, Tòfol Milán, ha registrat un escrit al Parlament per demanar explicacions sobre el futur de l'organisme. En concret, sol·licita una reunió amb el president de la cambra, Gabriel Le Senne (Vox), i lamenta no haver rebut resposta de la cambra en anteriors sol·licituds.

L'Oficina Anticorrupció depèn orgànicament del Parlament, i per aquest motiu Milán ha criticat que hagin estat representants de l'Executiu els que hagin manifestat que l'eliminaran de facto. "Sorprenen (...) les declaracions del vicepresident i portaveu del Govern", continua l'organisme en l'escrit, en referència a les paraules d'Antoni Costa el 8 de setembre, quan va dir que l'òrgan era "perfectament prescindible". En aquest sentit, ha criticat que "cap representant" del Parlament ni del Govern s'hagi posat en contacte amb l'oficina, "com seria institucionalment procedent".

El Govern titlla l'ens d'"Oficina Socialista Antioposició"

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha tornat a carregar aquest dimarts contra l'organisme al ple del Parlament. "És un organisme perfectament prescindible perquè ha actuat sota les ordres [del PSIB]", ha etzibat durant la sessió de control a l'Executiu, en què ha dit que es tracta de l'"Oficina Socialista Antioposició".

Costa ha respost a una pregunta de la diputada socialista Pilar Costa, que ha retret al Govern que dirigeixi la seva política a "eliminar tot el que pot suposar un control". "Per què pagar 1,5 milions d'euros per una cosa que fan altres ens, i molt millor?", ha respost Costa, que ha retret a l'oficina que no detectàs irregularitats del grup socialista.

stats