Política 10/09/2019

Els diputats de MÉS tornen a penjar el llaç groc a la façana del Parlament

Els diputats de la formació l'han penjat minuts abans de començar el nou període de sessions

Ara Balears
1 min
Imatge dels disputats de MÉS penjant el llaç groc a la façana del Parlament. / MÉS PER MALLORCA

PalmaMÉS per Mallorca ha tornat a penjar aquest dimarts el llaç groc en un dels balcons dels despatxos que ocupen els diputats en el Parlament per demanar l'alliberament dels presos polítics. Els diputats de la formació l'han penjat minuts abans de començar el nou període de sessions. Miquel Ensenyat ha assegurat que "el llaç groc és un símbol de denúncia utilitzat per la llibertat d'expressió" i ha afegit que "és una manifestació cívica i pacífica d'una idea".

A més, Ensenyat ha remarcat que "qui no comparteixi el seu significat té infinites maneres d'expressar-ho, però mai ocultant o negant l'expressió de qui pensa diferent". Recordem que l'anterior llaç es va retirar després que la Junta Electoral Central en prohibís l'exhibició durant el període electoral arran d'una denúncia d'un partit d'extrema dreta.

"El llaç groc no va en contra de res ni de ningú; és un símbol que reclama llibertat per a les persones que pateixen empresonament, exili i repressió a causa de les seves idees polítiques", ha assegurat. En aquest context, Ensenyat ha lamentat el posicionament dels partits que s'oposen als llaços. "Amb la seva oposició als llaços només justifiquen el seu aval a la repressió i la vulneració dels drets humans i les garanties jurídiques més elementals".

La recuperació del llaç groc al Parlament coincideix amb l'anunci del PP, que vol aprovar una llei estatal de símbols. "El PP no aporta res de nou. A les Illes Balears la seva iniciativa ens recorda l'època de Bauzá".

stats