Moció de censura
Política 28/02/2024

Dimiteix la número 1 del PSOE a Ciutadella i desbloqueja la moció de censura

El partit fa renunciar Carol Cerdà i l'altre regidor disconforme a fer fora el PP i convida el PSM i Ciutadella Endavant a recuperar el govern municipal: "Ja no hi ha cap obstacle"

David Marquès
2 min
El consistori liderat per PSM-Més per Menorca, PSOE i Podem ha aconseguit ser un referent en transparència.

PalmaLa número 1 del PSOE a Ciutadella, Carol Cerdà, ha presentat aquest dimecres la seva renúncia, igual que el també regidor Pedro Capó. Eren els dos membres del grup municipal que s'oposaven a la moció de censura que el seu partit vol impulsar, juntament amb el PSM i Ciutadella Endavant, per tal de recuperar el govern de l'Ajuntament, ara en mans del PP.

El PSOE ha oficialitzat la doble dimissió dels dos regidors i ha manifestat la seva "total predisposició" a "fer valer la majoria progressista" en el Consistori (11 regidors dels 21) i "retornar l'Ajuntament a la normalitat democràtica".

La secretària general del partit, Sandra Moll, passa així a liderar el grup socialista i es converteix en l'eventual nova batlessa en cas que es presenti la moció de censura, un objectiu en el qual "fa mesos que hi feim feina amb el PSM i Ciutadella Endavant en una relació d'absoluta de confiança. Realment no hi ha cap obstacle per poder tenir un nou govern progressista a Ciutadella. Les forces d'esquerres som majoria i volem retornar la confiança que van dipositar en nosaltres els votants a les eleccions". El PSOE ha mostrat el seu "absolut respecte a les motivacions personals, familiars i professionals que expliquen la dimissió de Carol Cerdà i Pedro Capó com a regidors".

En el cas de Cerdà s'hi mesclaven condicionants personals i familiars sobrevinguts, però, sobretot, la seva postura contrària a la moció de censura, que ara no veia prou justificada. Així i tot, ha acceptat abandonar la corporació, perquè "hi ha decisions de partit que s'han de respectar per permetre que el PSOE continuï endavant". L'agrupació socialista ha convocat per a aquest dijous capvespre una assemblea d'urgència per tal d'informar de la situació a la militància i aconseguir el seu suport a la moció de censura.

El PSOE, el PSM i Ciutadella Endavant van negociar el passat mes de juny un govern conjunt, de la mateixa manera que havien fet en els vuit anys anteriors, en els quals també havien assolit la majoria absoluta a les eleccions. Però els desacords de darrera hora van brindar en safata la batllia a la popular Juana Mari Pons qui, malgrat estar en minoria, havia estat la més votada. Des de llavors, el PP governa Ciutadella, si bé és l'esquerra a l'oposició la que imposa el seu parer als plens. Després de vuit anys de gestió, els populars semblen tenir ja els dies comptats Dalt la Sala.

stats