Política 09/01/2019

Els vuit detinguts d'Arran davant el Tribunal Suprem passen a disposició judicial

La Policia trasllada els militants davant del jutge, on se'ls prendrà declaració al llarg del dia

Ara
1 min
Detinguts vuit joves d'Arran mentre realitzaven accions de protesta davant del Suprem

BarcelonaEls vuit joves d'Arran que ahir a la tarda van ser detinguts per la Policia Nacional per desordres públics davant del Tribunal Suprem han sigut traslladats davant del jutge a primera hora d'aquest dimecres. Segons fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid, el magistrat prendrà declaració als militants al llarg del dia.

Els cossos policials espanyols van impedir ahir que els simpatitzants de l'organització juvenil anticapitalista efectuessin una acció de protesta davant de les portes de l'alt tribunal en el marc de les accions pel judici contra el Procés. Els joves portaven pancartes, pots de pintura i de fum, màscares blanques i pamflets contra el PP, Ciutadans i el PSOE.

Tot i que van aconseguir tirar dos pots de fum contra la façana de l'edifici, la seva intenció era encadenar-se a una reixa pròxima a l'entrada –justament per on entren els magistrats–. De fet, la policia va confiscar-los cadenes i diversos cadenats. Després de la detenció, que va produir-se al voltant de les dues del migdia, els joves van ser traslladats a dependències de la Brigada Provincial d'Informació, al complex de Moratalaz.

Així mateix, per presentar contra les detencions, el col·lectiu Arran es concentrarà aquest matí a la plaça de Castilla de Madrid. L'organització juvenil comptarà, també, amb el suport de la CUP.

stats