Subministrament d'aigua
Política 19/01/2024

Destinen quasi 20 milions d'euros a millorar el subministrament d'aigua a Mallorca

L'objectiu és reduir significativament les fugues en la xarxa de distribució

ARA Balears
1 min
Emaya assegura que el subministrament d'aigua per a enguany està garantit a Palma.

PalmaEl Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca han anunciat la signatura d'un conveni amb el qual invertiran 19,3 milions d'euros a millorar les xarxes de subministrament d'aigua als municipis de Mallorca amb l'objectiu principal de reduir-ne les fugues per sota del 17%. Segons han detallat les institucions, a través d'un comunicat, l'Executiu aportarà 14 milions, i el Consell Insular els 5 restants.

Així, amb el Pacte per l'Aigua finançat íntegrament amb l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), s'oferirà als consistoris municipals una línia d'ajudes directes per tal de garantir una millora en el subministrament urbà d'aigua i lluitar contra el malbaratament. Marga Prohens i Llorenç Galmés han indicat que l'objectiu fonamental d'aquestes ajudes és fer les millores necessàries per reduir, com a mínim, un 10% les fugues a la xarxa de subministrament actual, que se situen en un 27%.

Marga Prohens durant la presentació del pacte entre el Govern i el Consell de Mallorca

Durant la seva intervenció, la presidenta del Govern balear ha demanat la participació i implicació de les institucions municipals per tal de garantir que tots els residents en zones urbanes de Mallorca tinguin un "bon" subministrament d'aigua. Pel que fa a la possibilitat d'aplicar restriccions com passa en altres comunitats autònomes com Catalunya, Prohens ha explicat que dilluns que ve es reunirà amb la Mesa de l'Aigua per abordar aquesta situació i es prendran les decisions oportunes.

stats