Política 01/07/2021

Podem demana equiparar els permisos de naixement i lactància de les famílies d'un sol progenitor

La formació morada ha registrat una PNL al Parlament perquè reclami aquest dret

ARA Balears
1 min
La portaveu d'Unides Podem al Parlament, Esperança Sans.

PalmaUnides Podem ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament per reclamar l'equiparació dels permisos de naixement, adopció, acollida o guàrdia amb fins d'adopció i lactància de famílies d'un sol progenitor amb les que en tenen dos.

"Espanya és el primer país que, des d'enguany, concedeix els mateixos drets en concessió de temps al progenitor distint de la mare biològica", ha comentat la portaveu adjunta de la formació morada a la Cambra, Esperança Sans. "Ara necessitam equiparar-los a les famílies monoparentals i tenir en compte aquest tema des de la perspectiva de l'infant, que ha de tenir els mateixos drets neixi a la família on neixi", ha afegit en un comunicat publicat aquest dijous.

Sans ha comentat que la proposta és una manera d'aconseguir una conciliació "real". "Les famílies monoparentals han de poder dedicar als infants el mateix temps que es dedica a la resta; es tracta d'una qüestió de justícia social", ha explicat.

La portaveu adjunta s'ha reunit aquesta setmana amb representants del sindicat STEI, que reclamaren la necessitat de fer efectiu el dret que ara demana Podem. A més de reclamar l'equiparació dels permisos, la PNL del partit morat també vol que el Parlament insti l'Estat perquè concedeixi un permís de dues hores diàries a les famílies monoparentals perquè cuidin els infants lactants, tal com poden fer les famílies amb dos progenitors.

stats