Política 22/09/2022

Defensa cedeix Son Busquets al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

L'Entitat Estatal del Sòl construirà 830 habitatges de lloguer social i preu reduït que seran autosuficients energèticament

ARA Balears
2 min
Son Busquets.

PalmaDefensa traspassarà els terrenys de Son Busquets al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Les ministres de Defensa i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Margarita Robles i Raquel Sánchez, han firmat el protocol que inicia la tramitació ha estat aquest dijous a Madrid. Així, l'Entitat Estatal del Sòl (SEPES) construirà 830 habitatges de lloguer social i preu reduït que seran autosuficients energèticament. El batle de Palma, José Hila, i la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, han assistit avui a l'acte.

"Volem que Son Busquets sigui un barri per als joves i la classe mitjana treballadora, perquè tinguin una oportunitat de vida", ha dit Hila. Amb aquest acord, el Ministeri de Defensa es compromet a traspassar els 110.000 metres quadrats de l'antic quarter de Son Busquets al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L'Entitat Estatal del Sòl ultimarà el desenvolupament del planejament i urbanitzarà el sòl fins a la posada a disposició dels solars per a l'edificació d'habitatges assequibles i la resta d'edificacions a construir. A més, aquest organisme s’encarregarà del projecte d'urbanització, de construcció i de les obres als terrenys.

Per la seva banda, la regidora ha afirmat que "es manté la titularitat pública de l’espai, es donarà resposta a les necessitats d’habitatge i equipaments i es protegirà el patrimoni que tantes entitats havien demanat".

Reivindicació històrica

El 50% del sòl de Son Busquets es destinarà a la construcció de 830 habitatges de lloguer social i preu reduït. El 50% restant serà sòl dotacional i zones verdes. Els habitatges constituiran un parc d'habitatge que serà autosuficient en matèria energètica i lliure de trànsit, amb vegetació autòctona i recursos hídrics. A més, es recuperarà el patrimoni arquitectònic de l'antic quarter.

Després de l'acte, el conseller Josep Marí ha destacat la rellevància de l'acord "que permetrà avançar en una reivindicació històrica de la nostra comunitat com és el projecte de Son Busquets".

stats