Política 21/09/2022

Agenda Urbana i Defensa firmaran aquest dijous el conveni per a la construcció d'habitatges socials a Son Busquets

La ministra Raquel Sánchez va fer aquest anunci el passat 27 de maig després de reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol

1 min
Armengol i Sánchez en la roda de premsa del passat 27 de maig

PalmaLa ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, firmaran aquest dijous a Madrid el conveni per a la construcció d'habitatges de lloguer social en els terrenys de la caserna de Son Busquets. Aquest és un acord que la mateixa Sánchez va anunciar el passat 27 de maig durant la seva visita a Mallorca.

La previsió és que s'hi construeixin uns 830 habitatges, dels quals, segons va explicar la presidenta del Govern, Francina Armengol, "una part molt important serà per a gent vulnerable al preu del mercat". "A la fi desbloquejam aquest projecte, sabem la necessitat que hi ha d'oferir una resposta a una problemàtica que a les Balears és especialment preocupant", va destacar en el seu moment la ministra.

Armengol va admetre que "s'ha tardat més temps del que hauríem volgut, però el govern d'Espanya ha tingut un compromís clar". Una de les causes de l'endarreriment foren les desavinences entre l'Executiu balear i el govern de Mariano Rajoy, ja que, segons la presidenta del Govern, "la proposta que hi havia damunt la taula era que Son Busquets fos un bé d'especulació privada a un preu de mercat lliure".

A l'acte a la seu del Ministeri d'Agenda Urbana hi assistiran també el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; el batle de Palma, José Hila; la secretària d'Estat del Ministeri, Isabel Pardo de Vera, i la secretària d'Estat de Defensa, Amparo Valcarce, entre d'altres.

stats