Política 14/05/2023

Deduccions fiscals i baixada d'imposts: les propostes de Prohens per ajudar les famílies

La candidata del Partit Popular ha detallat les seves iniciatives en un acte dedicat a la família

ARA Balears
2 min
Marga Prohens i Cuca Gamarra acompanyades de Jaume Perelló i Llorenç Galmés

PalmaLa candidata del Partit Popular a la presidència del Govern, Marga Prohens, s'ha compromès aquest diumenge, en la Diada de la Família organitzada per la formació, a ampliar la cobertura de les tècniques de reproducció assistida i equiparar els autònoms a les famílies nombroses per facilitar-los l'accés a deduccions per a conciliació.

Segons ha informat el partit en una nota de premsa, la candidata i presidenta del Partit Popular a les Balears s'ha compromès aquest diumenge a ajudar aquelles dones i parelles que ho tenen més complicat per ser mares, però que lluiten per ser-ho, ampliant la cobertura de tècniques de reproducció assistida a les Illes, i també a equiparar els treballadors autònoms a les famílies nombroses a fi que puguin accedir a deduccions fiscals per a conciliació familiar. Acompanyada pel candidat del PP a la batlia de Marratxí, Jaume Llompart, i de la secretària general del PP espanyol, Cuca Gamarra, Prohens ha assistit aquest diumenge a la Diada de la Família, que ha tingut lloc a Sant Marçal.

A l'acte, Prohens ha enumerat les seves propostes en matèria de família i conciliació que, a més de les anteriorment esmentades, preveuen la gratuïtat de l'educació en tota l'etapa de zero a tres anys, una nova deducció per naixement o adopció de 800 euros pel primer fill, 1.000 pel segon, 1.200 pel tercer i 1.400 pel quart i en endavant; així com l'ampliació de la deducció de despeses per conciliació, com les escolars, les de cuidadors, menjador o activitats extraescolars.

D'altra banda, entre les propostes de Marga Prohens també hi figura l'increment de la inversió en professionals i equipaments de les unitats de reproducció assistida dels hospitals públics de les Balears per reduir les actuals llistes d'espera, i augmentar dels actuals tres a quatre intents de reproducció assistida gratuïta. Així mateix, s'incorporarà la reproducció assistida en el Decret de Garantia de Demora per derivar dones i parelles a centres privats, amb càrrec al Govern, si l'espera per a la sanitat pública supera els sis mesos. També s'incorporarà el mètode de Recepció d'Ovòcits de la Parella a la cartera de serveis de la reproducció assistida en parelles lesbianes.

"No vull que ningú hagi de renunciar a formar una família ni el tipus de família que triï en llibertat", ha dit Prohens, la qual ha recalcat que "des del PP es vol reivindicar les famílies.Totes les famílies. Totes. I la seva importància en la nostra societat i el seu paper en el projecte de vida de tota persona". "En el PP tenim un programa de govern que el primer que fa, en el primer punt, és posar la família en el centre, amb polítiques d'accés a l'habitatge, amb baixades d'impostos i també amb polítiques de conciliació i suport a la maternitat", ha conclòs Marga Prohens.

stats