Política 14/05/2020

El decret del Govern podria facilitar la demolició dels ponts de la carretera de Menorca

Inclourà una disposició addicional a la Llei de carreteres de l'any 1990

Ivan Martin
1 min
Els ponts de la carretera general són el gran maldecap de l'equip de govern del Consell.

MaóEl Decret llei de mesures urgents i extraordinàries per a l’impuls de l’activitat econòmica i simplificació administrativa del Govern balear inclourà, a petició del Consell de Menorca, una disposició addicional a la Llei de carreteres de l’any 1990, en el sentit de preservació màxima del paisatge i dels béns culturals. Aquest fet obre la possibilitat de demolir els dos ponts a mig construir en el tram Maó-Alaior de la carretera general.

Curiosament, la crisi sanitària i el decret llei de l’Executiu autonòmic ocasionaran que el Consell de Menorca pugui resoldre el gran objectiu polític després de sis anys de paralització de la reforma. L’equip de govern assegura que continuaran treballant per la preservació dels béns culturals situats a Rafal Rubí. Recorden que és un compromís electoral, però salvaguardant la seguretat dels ciutadans, la sostenibilitat ambiental sense la necessitat de consumir més territori, a més del vessant econòmic, i que aquesta no suposi cap llosa amb vista al futur.

Per part seva, el Partit Popular lamenta que la presidenta del Consell, Susana Mora, empri el decret llei per demolir els ponts de la carretera i l’acusa “d’aprofitar un mecanisme dissenyat per una crisi per forçar la llei vigent”. Consideren que el projecte de la carretera no té res a veure amb les mesures de reactivació econòmica i recorda que la institució no disposa del compromís d’inversió aprovat en els pressupostos de 2020, amb una partida de 5 milions d’euros pendents d’aprovació del govern espanyol.

stats