Política 19/08/2014

L'Oficina Antifrau es querellarà contra Manos Limpias per l'acusació de no investigar Pujol

L'advocat José María Fuster-Fabra serà l'encarregat de redactar la querella, que es presentarà al setembre

Efe
1 min

BarcelonaL'Oficina Antifrau de Catalunya es querellarà per calúmnies contra Manos Limpias, després que el secretari general d'aquest sindicat ultra, Miguel Bernad, segueixi acusant l'organisme per mirar cap a altre costat davant la suposada corrupció durant l'etapa de govern de Jordi Pujol. El director d'Antifrau, Daniel de Alfonso, ha anunciat aquest dimarts que s'ha decidit querellar-se contra el sindicat, perquè no s'ha retractat de les seves acusacions.

La querella serà redactada per l'advocat José María Fuster-Fabra i es presentarà entre la primera i la segona quinzena de setembre per calúmnies, en entendre que el sindicat atribueix a l'Oficina un delicte d'omissió de perseguir delictes, segons De Alfonso.

El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, va denunciar el passat 13 d'agost –quan va presentar la querella contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol després de la seva confessió que havia ocultat durant 34 anys una fortuna a l'estranger– que l'Oficina Antifrau havia mirat cap a altre costat davant la suposada corrupció dels governs de Pujol.

El director d'Antifrau va replicar que presentaria una querella contra Manos Limpias si el sindicat no es retractava de les seves acusacions. Poques hores després de l'amenaça de la querella, Bernad va mantenir les seves crítiques i va assegurar que l'Oficina Antifrau es mou "en un tant per cent altíssim" només per "consideracions polítiques" i no per "consideracions legals".

stats