Política 22/10/2018

Damià Borràs assegura que la nova OSP Menorca-Madrid representa una millora per als usuaris

Entre les reivindicacions de l'executiu autonòmic ateses per Foment, el diputat socialista destaca el descens de la tarifa de referència de 130 a 110 euros

Ivan Martín
2 min
La companyia Air Nostrum té moltes possibilitats d'adjudicar-se l'OSP amb les millores incorporades.

MaóEl diputat autonòmic del PSIB-PSOE i exconseller insular de Mobilitat, Damià Borràs, ha assegurat que el retard de la licitació de l'OSP Menorca-Madrid, per part del Ministeri de Foment, "ha valgut la pena". Cal recordar que Foment, a través de la Direcció General d'Aviació Civil, publicà divendres la licitació de la ruta entre l'illa i la capital espanyola per un import d'1,2 milions d'euros i per un període de 16 mesos. Borràs considera que la nova OSP "recull importants millores per als menorquins i entenc el retard per la revisió d'aquelles demandes traslladades pel Govern i que s'han afegit a les noves condicions".

De les reivindicacions de l'executiu autonòmic, Damià Borràs ha destacat el preu màxim de 110 euros a la tarifa de referència per trajectes, i la facturació gratis d'una maleta de fins a 23 quilos. En aquest sentit, el diputat socialista ha dit que "es tracta d'una iniciativa molt important per l'ajust que suposa la tarifa a l'economia dels ciutadans. A més, cal tenir en compte que el descompte del 75% també rebaixarà el preu final. No és tan barat com volíem, però és una passa més". El diputat menorquí també ha emfatitzat que la rebaixa tarifària "beneficiarà els no residents, així que s'afavorirà el turisme en temporada baixa, quan hi ha menys alegria a l'illa".

Cal recordar que el Govern balear va traslladar a Foment la necessitat d'establir dues freqüències diàries, augmentar-ne una per Setmana Santa, que el darrer vol de Madrid a Menorca surti més tard de les 20 h, establir tarifes socials per a estudiants, més grans de 65 anys, menors d'edat i persones amb discapacitat, i disposar d'un mínim de 74 seients per trajecte. Precisament, una última condició que per a Damià Borràs "beneficia l'adjudicació a Air Nostrum, tot i que estan acostumats a gestionar la ruta, tenen l'experiència entre illes i ofereixen un bon servei".

stats