Política 08/09/2018

La CUP podria intentar obtenir representació a Cort el 2019

La formació estaria intentant fer una candidatura que fos vista amb bons ulls per tot el moviment de l’Esquerra Indepentista

J. Ribas
1 min
Una protesta d’Arran, un dels col·lectius afins a la CUP.

PalmaAlgunes fonts apunten que el nucli de la CUP Palma, l’únic que hi ha a les Illes Balears, podria intentar bastir una candidatura anticapitalista per a les eleccions municipals del 2019. La formació estaria intentant fer una candidatura que fos vista amb bons ulls per tot el moviment de l’Esquerra Indepentista i grups com Arran, però també per part de l’activisme més crític, com Ciutat per qui l’Habita i altres col·lectius veïnals.

Si es duu a terme, la participació als comicis serà probablement amb un nom diferent al de CUP Palma i està pràcticament descartada qualsevol col·laboració amb MÉS. Tot i això, la CUP Països Catalans organitza el 14 i 15 de setembre una escola d’estiu a la localitat principatina de Sant Cugat. Una de les sessions es titula “Alternatives contra el poder corporatiu” i hi participarà la regidora de MÉS i presidenta d’Emaya, Neus Truyol. L’objectiu de la taula rodona és debatre “per posar en qüestió moltes de les polítiques municipals que estan aliades amb grans corporacions i multinacionals encarregades de gestionar els serveis públics”. Gairebé tots els participants a l’escola d’estiu són propers a la CUP, però no tots hi militen. Amb la convidada, la CUP nacional exhibeix un interès i una sintonia que no és tan òbvia quan es trasllada a l’àmbit palmesà.

stats