Política 16/06/2019

Cuixart: "Ho tornarem a fer. Tot això només té sentit si ho fem junts"

Òmnium celebra el segon festival de Cultura contra la Repressió al poble del president de l'entitat

Ara
2 min
Cuixart: "Ho tornarem a fer. Tot això només té sentit si ho fem junts"

Barcelona"Ho tornarem a fer. Tot això només té sentit si ho fem junts". El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha adreçat una carta als milers de persones que aquest diumenge s'han aplegat a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), llegida per la cantant Mireia Vives, en què ha insistit que "ho tornarem a fer", en referència al referèndum de l'1-O. Una idea que ja va expressar en el seu al·legat final al Tribunal Suprem i que ha refermat aquest matí en la segona edició del festival Cultura contra la Repressió a la seva ciutat natal.

"Tot això només té sentit si ho fem junts", ha escrit Cuixart a la carta. I ha afegit: "Seguirem essent, des de la diversitat, un sol poble". El president d'Òmnium Cultural, a més, ha demanat "no perdre el somriure" i ha assegurat: "Mai no renunciarem a desobeir tantes lleis injustes com ens siguin imposades".

Tres dies després que el magistrat del Suprem Manuel Marchena hagi proncuniat el "vist per a sentència", Òmnium Cultural ha tornat a convocar els ciutadans en suport al president de l'entitat en un acte que s'allargarà durant tota la jornada i que comptarà amb les actuacions musicals de Gossos, Ítaca Band, la Companyia Elèctrica Dharma, Oques Grasses, Maria del Mar Bonet, Cesk Freixas, Miquel del Roig i Paula Valls.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha celebrat la trobada: "La cultura és el millor instrument que tenim contra la repressió". "Jordi Cuixart ha deixat molt clar que quan el que es fa és jutjar els drets fonamentals de manifestar-nos, de mobilitzar-nos, d'expressar-nos o d'exigir el dret a l'autodeterminació –ha començat Mauri–, el nostre compromís i la nostra obligació és tornar-ho a fer". I ha sentenciat, com Cuixart en el seu torn final al Suprem: "Ho tornarem a fer".

stats