Política 07/06/2019

Cs aposta per un pacte a l'andalusa per governar a les institucions

El partit taronja i el PP s'han trobat per primera vegada aquest divendres per tal d'assolir acords programàtics

Maria Llull
2 min
Imatge de la reunió d'aquest divendres entre el PP i Ciutadans.

PalmaCiutadans i PP s'han trobat aquest divendres per primera vegada per negociar els acords de govern a diverses institucions balears, com el Consell d'Eivissa i els ajuntaments d'Andratx, Sóller i Llucmajor. Ambdues formacions han destacat la bona sintonia pel que fa als acords programàtics, però han mostrat diferències de matís quant al suport de Vox als pactes que puguin assolir. Cs ha anunciat que només es reunirà "amb el PP", segons ha explicat el diputat en el Congrés Joan Mesquida, qui ha acudit a la trobada amb el portaveu parlamentari, Marc Pérez Ribas, i la secretària d'Organització, Joana Capó. Això sí, el cordó sanitari de Ciutadans a Vox és limitat, ja que no posa entrebancs que la formació d'extrema dreta es pugui sumar després als acords, com ha passat a Andalusia.

En el cas del PP, no descarta parlar amb altres forces, i això inclou Vox. "No hem parlat amb Vox. De moment, ho estam fent amb Ciutadans, i ja es veurà després. Però podem parlar amb altres partits dins el marc constitucional i de l'Estatut", ha dit el secretari general del PP balear, Toni Fuster, en acabar la reunió. A més de Fuster, per part dels populars hi han acudit el president del partit, Biel Company, i l'eivissenc José Vicente Marí Bosó.

Els representants dels dos partits han destacat que la primera passa és arribar a acords programàtics fonamentals, per després parlar de les institucions. "Hi ha polítiques irrenunciables per Ciutadans, com el suport a les famílies, una baixada d'impostos, l'educació, la unitat d'Espanya i la millora del finançament. Però hi ha bona sintonia", ha assenyalat Joan Mesquida. "Hi ha coincidències entre els dos programes en diversos temes. Ha estat una trobada positiva", ha dit per part seva Toni Fuster.

Ambdues formacions es tornaran a reunir la setmana vinent, encara que no hi ha cap data concretada.

stats