Política 23/02/2019

La Crida per Palma canvia el nom de la plaça de la Guàrdia Civil per plaça de l’1 d’octubre

Es tracta d'una acció simbòlica que coincideix amb l’aniversari del fallit cop d’estat del 23-F

Ara Balears
2 min
Foto1

PalmacapAquest dissabte, coincidint amb l’aniversari del fallit cop d’estat del 23-F , la Crida per Palma ha realitzat una acció simbòlica de denúncia a la plaça de la Guàrdia Civil i n'ha substituït el nom pel de plaça de l’1 d’octubre.

El cap de llista de la formació municipalista, Manel Domènech, ha explicat en un comunicat que amb aquesta acció pretén “reclamar la necessitat de posar fi al règim del 78, que es forjà com un pacte entre elits i va mantenir intacte el poder econòmic de les oligarquies i el poder polític i judicial del franquisme”.

Domènech també ha assegurat que “la més que evident crisi del règim del 78 evidencia que el projecte oligàrquic de l’estat espanyol està esgotat i, davant la crisi de règim que, entre altres coses, està fent cada cop més estreta la democràcia a l’estat espanyol, necessitam una sortida netament democràtica, i no pot ser cap altra que decidir lliurement el nostre futur com a poble mallorquí exercint el nostre dret a l’autodeterminació”.

La número 2 de la Crida per Palma, Laura Dorado, ha denunciat la situació dels presos polítics catalans que estan sent jutjats al Tribunal Suprem. “Hem canviat de nom la plaça com a 1 d’octubre en homenatge al poble del Principat de Catalunya, que va exercir el seu dret a l’autodeterminació l’1 d’octubre del 2017, per denunciar la brutal violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil aquell dia, i per demanar la llibertat de les preses i presos polítics catalans que estan sent jutjats al Tribunal Suprem”, ha explicat Dorado.

Seguidament, Laura Dorado ha afirmat que la Crida per Palma rebutja la presència de l’Exèrcit, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Palma i en el conjunt de Mallorca. “El poble mallorquí té dret a organitzar la seva seguretat de manera autònoma, sense ingerències externes. Necessitam un debat ampli sobre quin tipus de seguretat volem, en la línia de construir un model no militarista, no patriarcal, que respecti la nostra llengua i que posi les persones al centre”, ha manifestat Dorado.

stats