Política 24/04/2020

Costa: "Les restriccions per viatjar a les Illes són per a tots, amb independència de la nacionalitat dels viatgers"

El Govern assegura que les normes de l'estat d'alarma afecten qualsevol ciutadà, "vingui d'on vingui"

Ara Balears
1 min
La portaveu del Govern balear, Pilar Costa. / ARA BALEARS

PalmaLa portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha recordat aquest divendres després de la reunió del Consell de Govern que un dels requisits que possibiliten viatjar a les Balears és ser resident a les Illes. Costa i ha assenyalat que, "desgraciadament, les restriccions són per a tots, amb independència de la nacionalitat dels viatgers".

La portaveu de l'Executiu ha deixat clar que les normes per poder traslladar-se a les Illes en l'actual període de confinament pel coronavirus estan concretades en el decret de l'estat d'alarma aprovat pel govern espanyol. Costa ha insistit que aquests requisits afecten qualsevol ciutadà, "vingui d'on vingui".

Respecte de les declaracions del ministre José Luis Ábalos, que va apuntar que es podrien cercar fórmules perquè els alemanys amb casa a les Illes s'hi puguin instal·lar durant l'actual període de confinament, la portaveu del Govern ha assegurat que "totes les peticions són respectables, però l'estat d'alarma impedeix la mobilitat a tothom, no només als alemanys".

La portaveu ha subratllat que si les Balears no són el seu lloc de residència, no hi podran venir: "Hi ha uns requisits de residència o feina que regeixen la mobilitat en aquestes illes. Si tenen la seva residència oficial a les Balears, poden venir. Si no, hauran d'esperar", ha sentenciat Costa.

stats