Política 15/11/2018

Noguera diu que els fons de capitalitat han de ser el múscul de finançament de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Palma rebrà el 2019 un total d'11,3 milions d'euros provinents del Govern i del Consell de Mallorca, la mateixa xifra que l'any passat

Aina R. S.
2 min
El batle de Palma, Antoni Noguera, explica les inversions que es faran amb els Fons de Capitalitat

PalmaEl batle de Palma Antoni Noguera ha declarat aquest dijous que els fons de capitalitat provinents del Govern i del Consell de Mallorca han de ser "el múscul del finançament d'aquest ajuntament". En aquest sentit, Noguera ha tret pit perquè fins ara s'han rebut 38 milions provinents d'aquest fons, quan durant la legislatura del Partit Popular "no varen rebre ni un euro".

Així i tot, durant el 2019 es rebrà la mateixa partida que l'any 2018, 11,3 milions d'euros, dels quals n'hi ha 8.346.950 procedents estrictament d'aquest fons i tres-cents mil dels remenaments que es varen pressupostar l'any passat per al projecte del canòdrom. Noguera ha explicat aquesta manca d'increment respecte de l'any passat i ha dit que totes les institucions compten amb pressupostos limitats a causa de les regles de despesa.

Els projectes objecte de les inversions més importants seran la reparació de la piscina de Son Hugo, que rebrà 1.500.000 euros, i l'Escoleta de Son Gibert, que en rebrà 1.300.000, que se sumaran als fons de 2018, i gràcies als quals es podrà finançar l'obra.

Altres partides importants seran per a la renovació d'infraestructures al Camp Redó, on es destinaran 900 mil euros, la construcció d'un nou casal de barri a Gènova, amb 662 mil euros, i la continuació del projecte de Verge de Lluc, amb 350 mil euros.

El batle de Palma ha assegurat que fins ara s'han executat, o estan en vies d'executar-se, un 60% del projectes finançats amb aquests fons. N'ha destacat les ajudes als barris, les millores a les escoles, les reformes al cementiri de Son Valentí, el projecte de Can Ribes i el projecte del canòdrom, entre altres.

D'altra banda, els regidors Antònia Martín, de Podem, i José Hila, del PSIB-PSOE, també s'han mostrat satisfets amb les inversions que se podran fer amb aquests fons.

Amb el suport dels fons de capitalitat, l'Ajuntament de Palma comptarà per a l'any que ve amb un total de 445 milions d'euros, en què s'inclouen també els 17 milions d'euros de la taxa turística.

stats