Política 11/12/2019

El Consell reparteix deu milions d'euros entre 52 municipis de Mallorca per obres i serveis

Bona part de les subvencions són per a l'eliminació de barreres arquitectòniques, la millora del cicle de l'aigua o la reforma i la construcció d'infraestructures

Carles Tudurí
2 min
Dos paletes treballant a la via pública en una imatge d’arxiu.

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat la distribució de 9,7 milions d'euros entre 52 ajuntaments de l'illa, amb excepció de Palma, per fer distintes obres d'infraestructures i serveis, amb la qual cosa es manté el finançament de la institució amb la mateixa quantia que l'any anterior. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha confirmat que el 2020 també es repetirà aquesta partida de deu milions.

"Aquestes obres s'executaran el 2020, però almenys ara els ajuntaments ja saben que tenen aprovats els seus ajuts per a uns projectes concrets que han sol·licitat enguany", ha destacat la presidenta, que recorda que aquesta ajuda és fruit del compromís de la institució amb els ajuntaments.

Segons ha informat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, aquest pla d'obres i serveis ha permès atorgar subvencions per a projectes que donen servei a la ciutadania, al mateix temps que creen feina per a les empreses locals que els executen, "i ajuda a reactivar l'economia".

Algunes de les obres que fan bona part dels municipis són projectes de millora de l'eficiència energètica, la construcció d'infraestructures o del cicle de l'aigua. El repartiment va en funció de la població de cada municipi, amb un factor correctiu que és el del nombre de nuclis urbans que tenen. Els ajuntaments més petits reben prop de 85.000 euros i els més grans, 240.000.

Molts d'ajuntaments rebran ajuts per a l'eliminació de barreres arquitectòniques de determinades zones o edificis públics així com per asfaltar carrers. Altres han optat per la millora o la construcció d'algun equipament públic, com el tanatori de Consell, la comissaria de Marratxí o la reforma dels parcs infantils de Mancor, Muro, Sant Joan o Sineu. Els municipis de Pollença, Santa Eugènia i ses Salines milloren els vestuaris dels seus poliesportius, mentre Andratx, Manacor, Santanyí, Lloret i Llucmajor han optat per adquirir algun vehicle per a algun dels seus serveis.

stats