Economia
Política 07/10/2022

Els consells insulars disposaran d'un pressupost de 553 milions d'euros per al 2023

El consell de Mallorca rebrà 392 milions d’euros per "fer front a les seves competències i a l'increment de preus en aquesta illa", segons Cladera

Patrícia Segura
1 min
Els consells insulars rebran 553 milions d'euros per a 2023.

PalmaEls consells insulars disposaran d'un pressupost de 553 milions d'euros el 2023. Això suposa un increment d'un 28,8% respecte de l'any passat, segons ha anunciat aquest divendres la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, després de reunir-se amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a Palma. Per la seva banda, el consell que presideix Cladera rebrà 392 milions d'euros per "fer front a les seves competències i a l'increment de preus en aquesta illa".

També ha informat que des del 2015 el finançament per als consells insulars s'ha incrementat un 104%, com ha fet el sostre de despesa en un 77% des del mateix any. Per a Sánchez, això és una "aposta per al federalisme i l'autogovern". "Ens permetrà crear una xarxa de protecció i atendre les necessitats específiques de les Illes. Aquest impuls inversor és el més gran de tota la seva història", ha afegit.

90 milions d'euros del Govern

Cladera ha recordat que segons la Llei 3/2014, de 17 de juny, del sistema de finançament definitiu dels consells insulars, el 65% d'aquest pressupost l'aporta el Govern balear. En aquest punt, del pressupost que rebrà Mallorca, 90 milions d'euros provenen de la Comunitat Autònoma. "Es podran afegir més accions del que inicialment es preveia", ha declarat.

Tot i que en els pressuposts de l'Estat les Balears són la tercera comunitat que rebrà menys inversió el 2023, amb un 1,4% del total, la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, ha opinat que "no em sembla que Balears estigui a la coa, i menys aquest any. Hem demanat que se'ns compensi amb el règim especial fiscal i la insularitat, i ho han fet".

stats