Política 06/11/2017

Els consellers presos agraeixen l’escalf

Des que van entrar als centres penitenciaris, han pogut rebre notícies de les mostres de rebuig al seu empresonament a través dels seus advocats i familiars

Ara
2 min
Una parada de bus de la plaça Universitat plena de cartells.

BarcelonaEl vicepresident Oriol Junqueras i els sis consellers -Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Dolors Bassa- que porten des de dijous a la presó van veure, en la seva arribada a l’Audiència Nacional, com desenes de càrrecs dels seus partits, familiars i amics els donaven suport. I, des que van entrar als centres penitenciaris d’Alcalá Meco -les dones- i Estremera -els homes-, han pogut rebre notícies de les mostres de rebuig al seu empresonament a través dels seus advocats i de familiars i amics, amb qui van poder parlar ahir en una jornada de visites a la presó.

A través seu, o de Twitter, els consellers van agrair l’escalf rebut i van fer crides a mantenir les mobilitzacions. “Em sento molt orgullós d’un poble que es mobilitza cívicament”, va escriure Junqueras en un article publicat per Nació Digital i Público, en què criticava les accions violentes succeïdes al final de diverses manifestacions unionistes i instava el PSC a desmarcar-se de les mobilitzacions de Societat Civil Catalana. L’entorn de Junqueras havia publicat al matí un tuit des del compte del vicepresident cridant a l’encartellada amb una cita de Vicent Andrés Estellés: “No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”.

Diferents consellers van fer arribar els missatges a través dels comptes de Twitter: “Gràcies pel vostre escalf. Cada imatge de mobilització a Catalunya és una onada d’esperança per a nosaltres mentre estiguem a la presó”, va tuitejar el conseller de Territori, Josep Rull. Ferran Falcó, secretari general del departament, va explicar també des de la xarxa que l’havia visitat: “La fortalesa de les seves conviccions impressiona. Li brillen els ulls en saber que a fora la gent demana llibertat”, va destacar. També va poder veure’l Damià Calvet, director de l’Incasòl, que va assegurar que els presos comuns pregunten als membres del Govern “per què són allà si no han fet res dolent”.

A última hora van sumar-se als tuits d’agraïment Raül Romeva i Carles Mundó. El titular d’Exteriors va assegurar que estan “bé” i que l’estima dels ciutadans els arriba i els “encoratja”. “Es poden empresonar les persones però no les idees. Moltes gràcies a tothom per defensar la llibertat i la justícia. De tot cor”, va sumar-s’hi Mundó.

stats