Menorca
Política 24/06/2022

La consellera de Mobilitat de Menorca dimiteix després de patir el covid

Francisca Gomis ha al·legat problemes de salut

ARA Balears
2 min
Consellera de Mobilitat del Consell de Menorca, Francisca Gomis

La consellera de Mobilitat de Menorca, Francesca Gomis, ha renunciat aquest divendres al càrrec per motius de salut, segons ha anunciat el Consell. Cal destacar que en les darreres setmanes Gomis ha estat en el focus mediàtic per justificar la reducció de freqüències del servei del Jaleo Bus.

Igualment, en un breu comunicat la institució ha explicat que. arran d’haver sofert el covid recentment, i "tenint en compte la seva edat", el metge de família li ha recomanat "afluixar el ritme de feina", segons diu la missiva. Així, Gomis ha exposat que el càrrec que ocupa "no es pot dur a mig gas, sinó que requereix una dedicació al cent per cent que en aquests moments no pot garantir".

Per part seva, la presidenta del Consell, Susana Mora, li ha comunicat que respecta i comprèn els motius personals, i li ha agraït la feina feta durant aquests tres anys "excepcionalment difícils per a la institució insular i per a tota la societat".

Les reaccions polítiques

El grup Unides Podemos al Consell de Menorca ha demanat als seus socis de govern de la institució "agilitat" per a restablir el servei del Jaleo Bus, ja que en un comunicat han considerat que "és el millor moment" per a redirigir les polítiques relacionades amb el Jaelo Bus. Cal destacar que al document han lamentat que la dimissió de Gomis obeeixi a motius de salut i li han desitjat una ràpida recuperació.

"És una llàstima que una persona no pugui exercir la seva activitat política per motius de salut, però el Consell està per damunt dels personalismes i l'administració ha de respondre a la demanda popular de restituir les freqüències del Jaleo Bus i no deixar cap municipi desemparat", ha reivindicat la portaveu Cristina Gómez.

Finalment, han insistit en el fet de mantenir i fins i tot reforçar aquest servei "que tan bons resultats ha donat a Menorca i que ha garantit la tranquil·litat de moltes famílies que veuen com els seus fills fan ús de manera responsable".

stats