Política 01/07/2019

El Consell de Menorca convoca per a dissabte el ple per investir Susana Mora presidenta

PSOE i MÉS per Menorca podrien tancar demà un acord per governar en majoria la institució

Iván Martín
2 min
Susana Mora es convertirà dissabte en la presidenta del Consell de Menorca pels pròxims quatre anys.

MaóLa socialista Susana Mora serà investida aquest dissabte presidenta del Consell de Menorca. El dubte és si el PSOE aconseguirà presentar-se al ple amb el suport de MÉS per Menorca i governar en majoria o bé gestionarà l'administració amb l'únic suport de la consellera d'Unides Podem, i en minoria. El Consell ha anunciat la convocatòria del ple, independentment del resultat final de les negociacions, a les 19 h de dissabte.

El comunicat arriba després de la decisió de l'assemblea de MÉS per Menorca, en la qual es va decidir tornar a la mesa de negociació amb el PSOE i Unides Podem. A més, la convocatòria de la sessió plenària també es produeix hores abans d'una reunió que es farà demà i que podria desencallar la negociació. Cal recordar que el principal desacord se centra a visualitzar el lideratge del Consell. De fet, MÉS presentarà una proposta alternativa a la de compartir la presidència, la demanda inicial dels sobiranistes. Si els socialistes cedeixen i l'accepten, la reedició del pacte del 2015 seria una realitat.

De tota manera, el membre del Comitè negociador del PSOE Damià Borràs ha reiterat aquest dilluns que "la voluntat és configurar un govern d'esquerres i fort, sense descartar governar en minoria. No seria el millor escenari ni el que tots desitjam, però estam preparats per assumir la responsabilitat que ens pertoqui". Borràs també ha respost a les acusacions que el coordinador de MÉS per Menorca, Nel Martí, va fer dissabte després de l'assemblea de la formació menorquinista, i segons les quals explicava que els simpatitzants i adherits de MÉS van traslladar el seu malestar per "l'actitud prepotent del PSOE en les negociacions". En aquest sentit, el dirigent socialista dona per tancada la polèmica: "Nosaltres no ens donam per al·ludits perquè no ha estat així. Segurament ho deuen dir pel que ha succeït en les negociacions del Consell de Formentera".

stats