Política 31/01/2018

El Consell de Menorca presenta una web per acostar la institució a la ciutadania

Aquesta iniciativa permetrà millorar l'accés a la informació pública i establir un canal de comunicació entre l'administració i els menorquins en qüestions importants com els pressupostos participatius

Iván Martín
1 min
El director, Biel Pons i la consellera de Participació, Cristna Gómez han presentat la web.

MaóSortim al carrer. Aquesta és la idea de la pàgina web que el Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dimecres relativa a la transparència i participació ciutadana (transparencia.cime.es). De moment, hi ha tres blocs actius que són transparència, informació pública i participació ciutadana. En les pròximes setmanes entrarà en funcionament la pestanya de pressupostos participatius i una altra de corresponent a auditoria ciutadana. El primer gran bloc, de transparència, apareix amb el lema 'Les coses clares: transparència és bon govern'. Mitjançant il·lustracions, es posen a l'abast les competències pròpies del Consell.

D'altra banda, el segon eix és 'Estigues al dia: informació pública'. En aquest capítol es dona tota la documentació relativa a tràmits d'interès per part de l'usuari. I, finalment, trobam en un tercer bloc, 'No et quedis a part: participació ciutadana', informació relacionada amb els òrgans de participació insulars i els processos participatius. Cal dir que la pàgina web anirà incorporant millores i punts a reforçar en un futur.

La consellera insular de Participació Ciutadana, Cristina Gómez, assegura que "aquesta nova eina ens ha de permetre escurçar les distàncies entre el Consell i els menorquins. És una passa més cap a la transparència, ja que posam a la seva disposició el coneixement de com es gestionen els doblers públics. Aquesta web també és una invitació a tota la ciutadania a participar en les decisions polítiques que es prenen a Menorca a través dels processos participatius".

stats