Política 03/07/2020

El Consell de Menorca preveu invertir 20 milions d'euros a l'illa del Llatzeret de Maó

Detallaran les actuacions a final de mes per convertir l'espai en un referent

Ivan Martín
1 min
L'Illa del Llatzeret esdevindrà en una ubicació estratègica per a la celebració d'esdeveniments de tota mena.

MaóEl Consell de Menorca invertirà gairebé 20 milions d’euros a l'illa de Llatzeret, segons el Pla arquitectònic, fet públic aquest divendres pel director insular de Projectes Sostenibles, Isaac Olives. El director insular explica que “el document fixa les direccions que han de ser valorades pel seu grau de prioritat; la gestió de l’obra, materials i residus seran importants per limitar-ne el cost”.

L’objectiu del pla és recuperar, posar en valor i preservar els valors patrimonials de l’equipament, associats a l’antiguitat i a l’originalitat, a més de convertir-lo en un referent de sostenibilitat. Per part seva, la consellera insular de Medi Ambient, Maite Salord, ha emfatitzat la capacitat que tindrà “per programar les futures actuacions per conservar, protegir i remarcar el conjunt del Llatzeret com a Bé d’Interès Cultural (BIC) i adaptar-lo als nous usos que s’hi donin, principalment formatius, culturals, socials i turístics”.

La UTE formada per Eco-Llatzeret, liderada per l’arquitecte Ferran Vizoso, serà l’encarregada d’adequar les instal·lacions. El recinte emmurallat té una superfície d’11,5 hectàrees i 15.000 metres quadrats d’edificis construïts. Segons el Consell, el pla és una oportunitat per generar una experiència modèlica de sostenibilitat econòmica, social i ambiental, i per crear un precedent en autosuficiència i impacte ambiental neutre. El 29 de juliol, la institució farà una presentació més detallada de les actuacions i usos de l’illot.

stats