Política 27/01/2020

El Consell de Menorca revisa els passos canadencs per evitar la mort d'eriçons i tortugues

S'han col·locat diverses rampes a les localitzacions on se n'havia detectat una major mortalitat

Ivan Martin
1 min
Els passos canadencs s'han convertit en una trampa mortal per a determinades espècies.

MaóEl Consell de Menorca insisteix a evitar que els animals terrestres com eriçons o tortugues caiguin en passos canadencs i morin desnodrits o deshidratats. Per aquest motiu, han fet una crida a la ciutadania perquè denunciï aquells passos que puguin representar una amenaça real per a la fauna silvestre. En el marc del programa Eriçons Lliures, proposta del GOB Menorca guanyadora dels pressupostos participatius del Consell, s'han comprovat nombrosos passos canadencs, col·locant diverses rampes a Alcaidús, Cavalleria i Alforí, les localitzacions on se n 'havia detectat una major mortalitat.

D'altra banda, el Consell també ha anul·lat altres passos com el de Cavalleria i Cala Rafalet, que avui dia havien perdut la seva funció original, tapant els fossats amb sediments, i se n'han revisat d'altres que ja disposaven de sistemes de sortida per a la fauna. La instal·lació de rampes s'ha duit a terme durant els mesos de menys afluència turística per no causar molèsties als usuaris dels camins i evitar obstruir el trànsit. S'ha analitzat el grau de perillositat dels passos coneguts i s'ha determinat en quins casos suposen un impacte per a la fauna en funció de les seves dimensions, localització i indicis detectats.

En el cas dels passos perillosos, s'ha intervingut en col·laboració amb els gestors de les finques. Així, en el cas dels aquells passos que havien perdut la seva funció original s'ha optat per anul·lar-los amb sediments. En canvi, als que mantenen la seva funcionalitat s'hi han instal·lat rampes que permetran la sortida dels animals que hi puguin caure.

stats