Política 21/03/2018

El Consell de Menorca aprovarà divendres el projecte de zonificació del lloguer turístic

El document restringirà el lloguer turístic als nuclis tradicionals i en sòl rústic, però mantindrà l'activitat a les urbanitzacions que van néixer per a aquesta finalitat

Ara Balears
1 min
L'equip de govern del Consell haurà de defensar el nou projecte de zonificació turístic.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha convocat per a les 16.00 h d'aquest divendres un ple de caràcter extraordinari per debatre i aprovar si s'escau el projecte de zonificació del lloguer turístic impulsat pel PSOE, MÉS per Menorca i Podem. Aquest tràmit administratiu arriba després de superar la comissió assessora d'Urbanisme, amb deu vots a favor, un en contra i quatre abstencions. El ple de divendres es presenta tens especialment per les discrepàncies que han mantingut en les darreres setmanes l'equip de govern i l'oposició amb referència al model territorial.

Cal recordar que el projecte de zonificació del lloguer turístic regula l'activitat en qualsevol tipus d'habitatge als nuclis urbans. No es permetrà llogar turísticament immobles ubicats als interiors dels pobles i ciutats. El mateix succeirà a les urbanitzacions no turístiques i en sòl rústic. L'equip de govern del Consell manté com a referent les zones turístiques que estableix el Pla Territorial Insular, però hi afegeix les excepcions de Fornells, es Grau, sa Mesquida, es Murtar, Cala Sant Esteve i Cales Coves, on sí que es podran llogar els edificis denominats plurifamiliars.

La proposta inicial aixecà diverses crítiques per part dels ajuntaments de l'illa, l'oposició i les principals patronals socioeconòmiques com PIME i CAEB. Els dos consistoris més durs són els governats pel Partit Popular, Alaior i es Castell, tot i que ajuntaments d'esquerres també hi han expressat malestar. L'objectiu del Consell amb aquesta nova zonificació és mantenir el model d'illa i cercar l'equilibri necessari entre la qualitat de vida dels residents i l'activitat econòmica que genera aquesta pràctica.

stats