Política 30/09/2019

El Consell de Menorca ajudarà amb 900 euros els propietaris que vulguin llogar immobles

La idea és animar els petits propietaris a llogar els seus habitatges i revertir la situació de gentrificació dels nuclis urbans

Iván Martín
2 min
L'equip del departament d'Habitatge del Consell ha detallat els ajuts que fomentaran el lloguer durant tot l'any.

MaóLa consellera d’Habitatge de Menorca, Cristina Gómez ha presentat aquest dilluns la nova línia de concessió d’ajuts per als titulars d’un habitatge adherit al programa Lloguer Ètic, que impulsa el Consell de Menorca. Aquesta iniciativa té com a objectiu incidir sobre els propietaris d’immobles que els volen llogar, així com ajudar totes les persones i famílies que pretenen accedir a un pis de lloguer, i a les quals, per les seves condicions i característiques socials, laborals i econòmiques, els resulta impossible accedir a un pis de lloguer a preu de mercat i pels seus propis mitjans.

La idea és animar els petits propietaris a llogar els seus habitatges i revertir la situació actual de gentrificació dels nuclis urbans de Menorca. També s’intenta reduir el nombre d’habitatges que estan buits tot l’any o bona part. Els llogaters que es vulguin beneficiar de les ajudes, a més d’estar inscrits en el programa Lloguer Ètic, han de complir uns requisits, com ara que els habitatges se situïn en nuclis tradicionals, estiguin desocupats i en condicions de ser llogats. L’import màxim d’aquestes ajudes és de 925 euros.

Les ajudes estan destinades a cobrir diferents despeses com el cost de l’assegurança de la llar fins a un màxim de 400 euros l’any, inclosa la reclamació de danys causats per l’inquilí i l’impagament del lloguer. D’altra banda, es pagarà un màxim de 200 euros en el supòsit que l’immoble a llogar no disposi del Certificat d’Eficiència Energètica. A més, s’assumirà el cost del 50% de l’Impost de Béns Immobles fins a un màxim de 300 euros l’any, mentre duri l’adhesió al programa Lloguer Ètic. Finalment es pagarà la taxa corresponent a la tramitació de la Cèdula d’Habitabilitat, sempre que l’immoble a llogar no el tingui o hagi caducat, i estigui en condicions d’obtenir-lo, o s’hagi expedit dins els tres mesos anteriors a inscriure’s en la iniciativa.

stats