Política 06/05/2022

El Consell de Mallorca repara els camins i marges de la Dragonera per 230.000 euros

Les obres, que han començat aquest divendres, tindran una durada d'uns quatre mesos

ARA Balears
1 min
El conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, visiten les obres d'adequació a la Dragonera.

PalmaEl Consell de Mallorca ha destinat 230.000 euros a reparar els camins i els marges de la Dragonera, unes obres que han començat aquest divendres i que duraran uns quatre mesos, segons recull Europa Press.

L'objectiu d'aquestes actuacions és restaurar i adequar els darrers despreniments que s'han produït, principalment, a la carretera que condueix des de l'embarcador de cala Lladó fins al far de Llebeig, que és el que està situat més al sud de l'illa.

En una segona fase s'arreglarà el camí que uneix l'embarcador de cala Lladó fins al far de Tramuntana, que té una longitud de 1.809 metres i té trams en mal estat, per la qual cosa s'adequarà i es regularitzarà la base del camí.

Murs del segle XX

Aquests murs que han sofert desperfectes daten del segle XX i s'havien fet a partir de tècniques de pedra en sec, motiu pel qual la restauració es farà amb aquestes mateixes tècniques, per "respectar al màxim el patrimoni paisatgístic de l'illa i el seu entorn mediambiental".

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha defensat que és la primera vegada que la institució insular executa unes obres d'aquestes característiques en els camins de la Dragonera, perquè –ha criticat– "en cap altra legislatura se n'havien cuidat".

També ha afegit que totes les actuacions es faran amb tècniques tradicionals, en les quals tindrà "prioritat la integració paisatgística i la protecció de l'entorn", per la qual cosa el departament que dirigeix demostra que "es poden fer les coses amb sensibilitat mediambiental”. Quant als materials, s'usarà la mateixa pedra que ha caigut per rehabilitar els murs i s'usaran materials originals de l'illa perquè "la integració paisatgística sigui perfecta".

stats