Política 07/04/2020

El Consell de Mallorca planteja reformular el pressupost d'enguany per la crisi del covid-19

El conseller d'Hisenda i Funció Pública diu que és un tema que "s'està estudiant" perquè la situació ha canviat molt respecte de l'aprovació inicial

K. O.
1 min
La seu del Consell de Mallorca, en una imatge d'arxiu

PalmaEl ple extraordinari del Consell de Mallorca ha habilitat aquest dimarts una primera partida de quasi cinc milions d'euros per fer front a les despeses derivades de la crisi sanitària, però el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha afirmat que l'equip de govern "està estudiant" reformular el pressupost aprovat per la institució el gener perquè l'"escenari ha canviat molt". També ha explicat que caldrà fer modificacions per donar resposta a les necessitats econòmiques que vagin sortint a conseqüència de la crisi del covid-19.

Dels recursos aprovats aquest dimarts, 4,47 milions es destinaran a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS); 290.000 euros, al servei d'atenció residencial de dones víctimes de violència masclista i 200.000 euros, als Bombers de Mallorca. 10.000 euros, a més, serviran per desinfectar edificis dependents de la institució.

La consellera de Ciutadans, Beatriz Camiña, ha criticat que es destinin 2,47 milions d'euros procedents de causes judicials a l'IMAS perquè en un ple del 2017 es va acordar que aquests recursos es destinarien a entitats socials. Camiña ha dit que és molt necessari reforçar l'IMAS, però creu que hi ha altres alternatives per no deixar en l'"estacada" aquestes entitats com ara refer el pressupost i reclamar els 10 milions que el Govern deu al Consell.

Colom ha recordat que, efectivament, el 2014 el PSIB va presentar una moció perquè els doblers procedents de casos judicials fossin per a fins socials i que el 2017 es va acordar aquesta mesura, però ha defensat la modificació com a necessària. També ha comentat que l'equip de govern està en contacte amb aquestes organitzacions.

stats