Política 14/07/2022

El Consell de Mallorca envia 184.000 euros a Ucraïna a través del Fons Mallorquí de Solidaritat

La institució desenvoluparà tres projectes d'ajuda humanitària per a la població ucraïnesa i la desplaçada a Eslovàquia

ARA Balears
2 min
El conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan, durant el ple

PalmaEl conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan, ha explicat aquest dijous al ple de la institució les accions d'ajuda humanitària que durà a terme el govern insular a través del Fons de Solidaritat Mallorquí amb la població d'Ucraïna i també amb la desplaçada a Eslovàquia. Concretament, s'hi destinaran 184.500 euros.

En una nota de premsa, De Juan ha dit que des que va començar l'escalada d'hostilitats el 24 de febrer passat, quan l'exèrcit rus va iniciar la invasió d'Ucraïna, han arribat a Eslovàquia més de 265.400 refugiats, majoritàriament dones i nins, però també gent gran o persones amb discapacitat.

El Fons Mallorquí de Solidaritat desenvoluparà així tres projectes d'ajuda humanitària que sumen en total 184.500 euros per pal·liar les conseqüències que pateix la població d'Ucraïna. El primer projecte es fa en col·laboració amb l'associació ucraïnesa de municipis. De Juan ha recordat que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a final d'abril es va reunir per videoconferència amb el president de l'associació de municipis ucraïnesos i batle de Kíiv, Vitali Klichkó, per parlar de la situació i recollir les necessitats de la població.

Les accions inclouen des de la construcció i la rehabilitació d'infraestructures per garantir els serveis d'aigua i llum, i l'equipament de materials i subministraments per mantenir el funcionament dels ajuntaments, fins a l'atenció de les necessitats bàsiques quant a medicines o productes d'higiene.

El segon projecte de suport als municipis eslovacs per atendre la població desplaçada ha permès la realització de tallers infantils de lleure i socialització a Humenné, l'adquisició de sistemes de navegació per als centres de primer contacte d'arribada dels ucraïnesos que fugen de la guerra, o la compra de 20.000 polseres d'identificació per registrar l'atenció bàsica gratuïta.

L'objectiu del tercer projecte del Fons Mallorquí de Solidaritat és proporcionar ajuda humanitària a la població desplaçada interna i a la població no desplaçada afectada per la guerra a les regions de Zaporizhzhia i Khàrkiv (zona oriental) i a la regió de Zakarpattya (zona occidental).

stats