Política 18/04/2018

El Consell de Mallorca fa els deures amb el deute acumulat de la carretera de Manacor

Els 107 milions d’euros pendents de pagar a l'empresa concessionària passaran a ser deute financer de la institució insular

Ara Balears
1 min
El Consell de Mallorca  fa els deures amb el deute acumulat de la carretera de Manacor

PalmaEl Consell de Mallorca ha tret 107 milions d'euros del deute acumulat per al peatge a l'ombra de la carretera de Manacor, gràcies a la seva "bona situació financera", segons que ha destacat avui el responsable insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet.

L'any passat, la institució va reduir el deute 74 milions, de manera que la retallada ha estat de 205 milions d'euros en tres anys, la qual cosa va deixar en 22 milions d'euros a final del 2017 el passiu que ara s'amplia incorporant el peatge a l'ombra de la carretera de Manacor.

Segons que ha informat el Consell en un comunicat, Bonet ha presentat avui els resultats de la liquidació de l'últim exercici, d'acord amb el qual la institució va gastar 432,7 milions d'euros i va tenir un superàvit de 37,5 milions.

El període mitjà de pagament als proveïdors va ser de 14 dies i es va complir la regla de despesa establerta pel Govern central, segons el conseller insular.

Amb la incorporació com a deute financer dels 107 milions de la carretera de Manacor es compleixen les indicacions de la Intervenció General de l'Estat. Això, però, no suposarà cap canvi respecte dels pagaments anuals previstos a l'empresa que va construir la infraestructura.

"Aquest deute de 107 milions és fictici i podrem continuar fent la política realista que duu a terme l'Executiu insular", ha afirmat Bonet.

stats