Política 17/12/2020

El Consell iniciarà les obres del tram Alaior-l'Argentina al segon semestre de 2021

Tindran una duració de nou mesos i un cost de 2,5 milions d'euros

Ivan Martin
1 min
Les obres del tram entre Maó i Alaior són les més polèmiques de la reforma de la carretera general de Menorca.

MaóEl Consell de Menorca ha presentat aquest dijous el projecte de reforma del tram entre Alaior i la urbanització de l’Argentina, corresponent a les obres de la carretera general. La presidenta de la institució, Susana Mora, ha destacat el “compromís” de l’equip de govern per tirar endavant una actuació que respon “a la màxima exigència i diligència” en la resolució del projecte. A més, Mora s’ha mostrat contundent: “La seva complexitat no pot servir de refugi ni d’excusa”.

Per part seva, la consellera insular de Mobilitat, Francesca Gomis, ha emfatitzat l’aposta de la institució per respectar els paràmetres mediambiental: “S’ha treballat des de la sostenibilitat, preservació ambiental de l’entorn i garantint, per davant de tot, la seguretat viària”. D’altra banda, Gomis ha detallat la reducció de superfície que s’ha pogut concretar amb el projecte. “Es redueixen uns 534 metres quadrats, que juntament amb l’espai que es va reduir al nus de l’entrada d’Alaior representa una reducció total de 3.534 metres quadrats i també 1.200 metres quadrats menys expropiats de les parcel·les privades de la zona del projecte”, apunta Gomis.

Les obres reduiran un 1,2% la superfície pavimentada, incorporaran dues parades de bus, a l’altura del nus de l’Argentina, i estaran connectades per un pas de vianants al nucli d’aquesta urbanització. També es faran millores en el drenatge i en l’enllumenat per tal de disminuir la contaminació lumínica d’aquest tram. Està previst que les obres, d’una longitud de 2,5 quilòmetres, comencin en el segon semestre de 2021 i s’executin en nou mesos. El cost aproximat és de 2,5 milions d’euros, 500.000 euros dels quals s’executaran durant el pròxim exercici.

stats