Política 18/02/2019

El Congrés inicia el tràmit per eliminar els aforaments a les Balears

Nel Martí (MÉS per Menorca), Juan Manuel Lafuente (PP) i Vicenç Thomàs (PSIB) defensaran la petició de reforma de l'Estatut

Ara Balears
1 min
Els diputats de les Illes Balears respondran dels seus actes davant els mateixos òrgans judicials que la resta de ciutadans.

PalmaEl ple del Congrés aprovarà aquest dimarts la proposta del Parlament balear per iniciar el tràmit de modificació de l'Estatut d'Autonomia i eliminar l'aforament judicial dels diputats autonòmics i els membres del Govern.

Els diputats Nel Martí (MÉS per Menorca), Juan Manuel Lafuente (PP) i Vicenç Thomàs (PSIB) defensaran davant el ple la petició de reforma estatutària que va aprovar per unanimitat la Cambra legislativa balear el 13 de novembre.

La iniciativa serà aprovada pel ple del Congrés en el debat de totalitat programat per a les 15 h i després es remetrà a la Comissió Constitucional de la Cambra Baixa, que aprovarà la reforma una vegada s'hagin debatut i aprovat les possibles esmenes parcials.

Encara que el Congrés es dissoldrà el 5 de març per la convocatòria d'eleccions generals del 28 d'abril, la proposta de reforma estatutària de Balears continuarà la seva tramitació la pròxima legislatura.

La modificació de l'Estatut suposarà que els diputats autonòmics, el president del Govern i els seus consellers respondran pels seus actes davant els mateixos òrgans judicials que qualsevol ciutadà, i no directament davant del Tribunal Superior de Justícia, com estableix actualment la norma autonòmica bàsica.

stats