Política 26/04/2019

El concurs per a la seguretat privada a Sant Joan queda desert per segona vegada

L'Ajuntament destaca les dificultats per despertar l'interès de les empreses del sector, a causa del cost econòmic que implica traslladar els efectius de fora de l'illa

Ivan Martín
2 min
Un dels reptes de la seguretat privada és controlar l'accés en el 'Caragol des Born'.

CiutadellaEl procés de licitació per l'adjudicació de la prestació de serveis de seguretat privada i auxiliars durant les festes de Sant Joan ha quedat desert per segona vegada. Així ho ha comunicat l'Ajuntament de Ciutadella, que recorda la modificació del plec de condicions efectuat respecte de la proposta inicial per afavorir la contractació. De fet, el Consistori va elevar un 6% el pressupost màxim del servei, situat en 91.500 euros. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit obrir un període de consultes amb empreses de seguretat privada per modificar de nou el procediment.

La institució argumenta que aquesta determinació obeeix a la necessitat d'adaptar la licitació a les perspectives de les empreses de seguretat privada interessades a concórrer-hi. L'Ajuntament destaca les dificultats que s'estan trobant per despertar l'interès de les empreses del sector, a causa del cost econòmic que implica traslladar els efectius de fora de l'illa. Cal recordar que les empreses de seguretat privada a Menorca no disposen dels recursos exigits per poder prestar el servei. L'Ajuntament de Ciutadella també emfatitza que hi ha marge de temps suficient per cobrir i garantir la seguretat a les festes de Sant Joan.

L'últim plec de condicions recull, entre d'altres, que l'empresa adjudicatària haurà de realitzar els controls en els filtres d'accés, vigilar les tarimes que es col·loquen durant el Caragol del Born i els Jocs del Pla, reforçar altres dispositius i col·laborar amb els cossos de seguretat en tasques que no impliquin l'exercici de l'autoritat. D'altra banda, la formació es realitzarà a través d'internet o desplaçant personal de l'Ajuntament, es regularà que el servei de tots els vigilants sigui de 8 hores diàries el 23 de juny i de 9 el 24. També es comptabilitzaven dues nits d'hotel i dues dietes per a auxiliars i vigilants que treballin el 24 de juny, i s'han eliminat els màxims per persona en conceptes de desplaçament i allotjament per poder cobrar, prèvia justificació, el total de les despeses que figurin en els globals establerts.

stats