Política 22/10/2017

Compromís i Podem votaran en contra de l'aplicació de l'article 155

El senador del PSPV i expresident valencià, Joan Lerma, ha anunciat el seu suport a la mesura

Ara
2 min
El senador de Compromís, Carles Mulet, durant una intervenció al Senat.

ValènciaEls senadors valencians de Compromís i Podem votaran en contra de l'aplicació de l'article 155 en el ple de la cambra alta que, segons totes les previsions, tindrà lloc aquest divendres, 27 d'octubre. Així ho han anunciat els seus dirigents mitjançant diversos comunicats, en un posicionament al qual el senador i expresident de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma, ja ha anunciat que no s'hi sumarà.

Per a Podem, "cal que els senadors dels tres partits votem en contra de l'aplicació del 155 i en defensa de l'autogovern". "La crisi territorial del model de les autonomies també afecta la Comunitat Valenciana en forma d'infrafinançament, i l'eixida no pot ser la recentralització. Hem de mostrar que els interessos dels valencians estan per damunt dels interessos de partit i que el compromís del Botànic [el pacte de govern signat per PSPV, Compromís i Podem] per la reforma en clau federal de l'Estat és ferm", ha afirmat Martínez.

En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, que ha acusat el Partit Popular de "dinamitar tots els ponts i punts de trobada amb Catalunya i aprofitar la majoria que té a la cambra alta per carregar-se una autonomia".

"Les mesures de força d'ara seran insuficients i contraproduents i no hi haurà més remei que una àmplia reforma de tot el model", ha assegurat Mulet, que també ha defensat que "l'única sortida possible al procés català és el diàleg, però sense apriorismes i sense imposicions".

Vot a favor del PSPV

El senador del PSPV i expresident valencià, Joan Lerma, ja ha avançat que el seu vot serà favorable a l'aplicació de les mesures decretades pel govern espanyol. En declaracions al diari 'Levante', Lerma ha afirmat que oposar-se a l'aplicació de l'article 155 és "posicionar-se al costat de la il·legalitat" i que aquesta opció "no és sensata".

Els partits que sustenten l'Acord del Botànic tenen sis representants al Senat: Pilar Lima, Vicenta Jiménez i Ferran Martínez (Podem), Carles Mulet i Jordi Navarrete (Compromís) i Joan Lerma (PSPV).

stats