Política 06/02/2020

Els comerços de Menorca han reduït facturació a causa del retard de l'Imserso

Les botigues de records i alimentació són les més afectades

Ivan Martin
1 min
Els grups de turistes de l'IMSERSO donen ambient a les poblacions menorquines i ajuden a mantenir els negocis oberts.

MaóEls comerciants de Menorca s’han vist perjudicats pel retard que ha suposat, enguany, el procés d’adjudicació per part del govern espanyol de les empreses que gestionen els viatges de l’Imserso. Molts establiments han reduït la seva facturació i l’Associació de Comerciants de Menorca (Ascome) ha xifrat la davallada de les caixes entre un 10% i un 15%, de mitjana. Cal remarcar que, en funció de la tipologia de negoci, el percentatge s’incrementa o descendeix. En aquest sentit, les tendes de records són les que pitjor han encaixat el cop, amb una baixada d'un 15%, mentre que els d’equipament personal o tèxtil tan sols registren un 5% negatiu.

El president d’Ascome, Vicente Cajuso, reconeix que el retard de l’adjudicació ha perjudicat l’economia de l’illa. “Molts establiments es mantenien oberts gràcies a la facturació que deixaven els turistes de l’Imserso. Esperem que el govern espanyol no torni a equivocar-se l'any vinent”, ha advertit. Menorca rep des de dilluns els primers grups de visitants sènior i Cajuso admet que, malgrat no disposar d’un elevat poder adquisitiu, són uns clients “estimats”, que contribueixen a millorar les vendes fora de la temporada turística.

El responsable de la patronal assegura que hi havia preocupació perquè la caiguda de vendes també s’havia detectat en els restaurants i les empreses de lloguer de vehicles. Fins i tot, diu Cajuso, el producte local. “Les empreses de formatge o cellers de vi que organitzen tasts rebien entre 100 i 200 persones per dia, i enguany no les han tingut. Cal dir que la suma dels qui adquireixen el producte in situ o posteriorment per internet representa una rellevant font d’ingressos”, ha assenyalat.

stats