Política 16/06/2023

Vox no votarà a favor del PP a Cort i Martínez governarà en solitari

Fulgencio Coll lamenta no haver arribat a cap acord amb els populars a Palma i es compromet a fer una oposició "constructiva, però contundent"

2 min
Fulgencio Coll durant la roda de premsa

PalmaEl candidat de Vox a la batlia de Palma, Fulgencio Coll, ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa que no votarà a favor de la investidura del candidat del Partit Popular, Jaime Martínez, "excepte si hi ha un canvi de darrera hora". D'aquesta manera, Coll ha confirmat que, després de la constitució de l'Ajuntament de Palma prevista per a aquest dissabte, quedarà a l'oposició, i ha criticat que Martínez s'hagi estimat més conformar "un govern dèbil" amb només 11 edils. També ha aclarit que, en tot cas, tampoc votaran a favor de José Hila "per complir el compromís que no torni l'esquerra".

D'altra banda, el candidat de Vox ha lamentat que en cap de les tres converses que han mantingut no hagi estat possible arribar a un acord "per la retirada negativa del PP des del primer moment". En aquesta línia, ha afegit que el PP no ha ofert "cap col·laboració més enllà d'algun pacte programàtic". Davant això, Coll ha apuntat que la seva formació aspira a més: "Hem vingut a fer política, no a repartir cadires".

Així mateix, ha reconegut que Vox ha basat la negociació "amb el programa electoral en mà" i ha assegurat que en la majoria de punts coincidien. Amb tot, el líder del partit d'extrema dreta ha insistit que un equip de govern municipal amb 11 regidors neix en "situació de debilitat i és dolent a Palma", sobretot tenint en compte que a l'oposició hi ha 18 regidors.

Vox, una oposició "constructiva, però contundent"

"No estic decebut, però sí sorprès", ha dit el candidat de Vox a Palma, qui ha qüestionat la decisió del PP de Palma, en comparació amb altres municipis de Mallorca, on els partits han arribat a un acord o pacte de governabilitat. Coll ha posat com a exemples el pacte de Calvià, on considera que ambdues formacions han arribat a un acord "magnífic", així com el govern de la Generalitat Valenciana.

Amb aquests precedents, Coll considera que la decisió de Martínez no té a veure amb desavinences amb el partit, però que tampoc entén "quins són els motius". Finalment, Fulgencio Coll s'ha compromès a fer una oposició "constructiva, però contundent" al marge de l'oposició de l'esquerra.

stats