Política 26/01/2015

Colau veu amb "esperança" el triomf de Syriza i creu que Podem pot guanyar les generals

La portaveu de Guanyem Barcelona augura que "al sud d'Europa es veuran processos molt similars" al grec i afirma que "el bipartidisme està en crisi", de manera els de Pablo Iglesias podrien arribar a la Moncloa

Europa Press
1 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i Ada Colau, cara visible de Guanyem Barcelona, en la reunió que van mantenir el 22 de desembre.

BarcelonaLa portaveu de Guanyem Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dilluns que veu "amb molta esperança" el triomf de Syriza a les eleccions de Grècia ja que suposa, ha dit, una revolució democràtica contra les polítiques d'austeritat de la 'troica'. De fet, segons Colau, Syriza ha guanyat els comicis perquè els grecs s'han cansat de les polítiques d'austeritat: "Davant d'una situació límit, la població ha dit 'prou' i ha començat a canviar el rumb de la història".

En declaracions a Europa Press, Colau ha pronosticat que "al sud d'Europa es veuran processos molt similars" i ha augurat que, en el cas espanyol, podria ser Podem qui guanyi les properes eleccions generals per buscar un canvi de polítiques. "El bipartidisme està en crisi. Podem podria guanyar les generals", segons Colau, que considera que el triomf de Syriza dóna molts ànims al partit de Pablo Iglesias.

L'exportaveu de la PAH ha explicat que amb guanyar les eleccions no és suficient, i creu que el nou govern grec, per a poder canviar les coses, haurà de comptar amb l'ajuda d'una "mobilització permanent" de la societat grega.

stats