Política 29/06/2023

Cladera: "El PP menysprea el Consell de Mallorca i l'ha utilitzat com a moneda de canvi per governar"

La socialista denuncia que els dos partits de govern han demostrat que per a ells "aquesta institució no pinta res"

ARA Balears
2 min
Catalina Cladera atén als mitjans de comunicació

PalmaLa presidenta en funcions del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha criticat el pacte entre el PP i Vox i els ha acusat de fer servir el consell insular "com a moneda de canvi" dins les negociacions i de menysprear "una institució tan important com aquesta". En aquest sentit, ha remarcat que el partit d'extrema dreta no ha entrat ni al Govern balear ni a l'Ajuntament de Palma, però sí al Consell, fet que per a la socialista demostra "que per al PP aquesta institució "no pinta res".

A més, ha assegurat que amb aquest acord el nou president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés comença com un president "dèbil", perquè "no ha pintat res dins aquesta negociació, i ha estat capaç de vendre al seu propi partit el poder d'aquesta institució". "Galmés ha mentit, durant tota la campanya va dir que no deixarien entrar Vox dins l'equip de govern del Consell i és el primer que han fet", ha sentenciat la socialista.

D'aquesta manera, Cladera ha expressat la seva preocupació pel que suposa aquest acord. Concretament, a través d'un comunicat ha explicat que l'aliança entre el PP i Vox suposa "na involució en tot: temes lingüístics, temes de memòria democràtica, LGTBI, temes socials...". A més, també ha remarcat la seva preocupació davant el fet que aquest menyspreu davant la institució insular suposi una pèrdua d'importància del Consell Insular i dels seus deures i obligacions.

Amb tot això, Cladera ha destacat que faran una oposició "ferma i vigilant" perquè no es torni enrere en els drets i avenços per Mallorca. "Deixam una institució molt reforçada des del punt de vista financer, recursos i projectes europeus, projectes de futur per una Mallorca que hauria d'avançar cap a una sostenibilitat econòmica, ambiental i territorial, però que sabem que no serà així amb l'entrada de Vox dins de la institució. El partit d'extrema dreta nega el canvi climàtic". ha sentenciat.

stats