Consell de Mallorca
Política 20/10/2022

Cladera acusa el PP de fer l'ullet a Vox: "No li he sentit parlar de la dona, de llengua o d'LGTBI"

La presidenta del Consell ha afirmat que Galmés, amb la seva intervenció, "s'ha posicionat a la cadira d'oposició per molts anys més"

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera

Palma"No li he sentit parlar de la dona, d'LGTBI, de llengua, de canvi climàtic o de discapacitats. És perquè fa l'ullet a Vox?". La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha replicat així al portaveu del PP, Llorenç Galmés, després que els partits intervinguessin en la segona jornada del Debat de Política General. El discurs del PP pràcticament ha ignorat el paquet de mesures anunciat ahir per Cladera i, calcant l'estratègia del partit en l'àmbit balear, s'ha dedicat a criticar la gestió del Consell per part del Pacte. Sobretot, Galmés ha fet diversos atacs personals a Cladera acusant-la d'estar subordinada a la presidenta del Govern, Francina Armengol.

"Vostè per a l'únic que serveix és per estar a l'oposició, és incapaç de fer cap proposta, avui i en els tres anys i mig de legislatura", ha afirmat la presidenta del Consell. "S'ha posicionat a la cadira de l'oposició per molts anys més", ha afegit. Cladera ha basat gran part de la seva rèplica a rebatre els arguments del PP, pràcticament ha obviat Vox i a vegades ha agraït l'actitud propositiva i més allunyada de la baralla d'El Pi i Ciutadans.

De fet, la presidenta del Consell ha intentat aïllar el PP i Vox en més d'una ocasió. "Són els únics que no creuen en el sector públic. Si volguéssiu estar devora la gent, no faríeu un discurs demagògic", ha insistit. A més, ha criticat Galmés perquè, "com Prohens, no té un projecte". La portaveu d'El Pi, Xisca Mora, ha pronunciat la mateixa frase que va dir el portaveu parlamentari regionalista, Josep Melià, en el Debat de Política General de les Balears: "És temps de canvi".

Així i tot, Cladera ha oferit diàleg i ha assenyalat que "ens podem entendre, podem treballar en molts temes junts". Principalment, en el cas de la modificació del Pla d'Intervenció en l'Àmbit Turístic (PIAT) que es durà a terme en els pròxims mesos i que marcarà el nou sostre de places turístiques de Mallorca. "Hem de fer una passa més, arribarem a acords, senyora Mora, i n'hem de parlar tranquil·lament, amb serenitat", ha indicat Cladera.

La presidenta del Consell ha presumit de la seva gestió al capdavant de la institució aquesta legislatura. "Aquest equip de govern ha estat tres anys fent feina de valent per Mallorca, amb un 92% dels acords de Raixa que estan en execució, iniciats o realitzats", ha destacat. A més, Cladera ha contraposat "el model de l'esquerra i la dreta" a l'hora d'afrontar una crisi econòmica. "El 2011, amb les majors retallades històriques, el PP deia que 'hem d'aturar màquines', i li era igual. Nosaltres hem fet el contrari", ha subratllat.

La gestió de l'IMAS

La presidenta del Consell ha centrat les majors crítiques cap al PP en la qüestió de l'explotació de menors tutelades per l'IMAS, un tema que l'oposició, principalment el PP i Vox, ha utilitzat com a arma política. "És lamentable, senyor Galmés, que només parli de menors. Mai s'havia fet política amb els menors, és un tema molt delicat i sensible, ha perdut la batalla", ha expressat. De fet, el mateix portaveu de Ciutadans, Oswaldo Cifre, s'ha desmarcat del PP i Vox, declarant que "ens mantindrem molt allunyats de les posicions que danyen conscientment el que diuen que volen protegir".

stats