Política 18/04/2018

Ciutadans registra un escrit per impedir que el Parlament es querelli contra Llarena

Arrimadas acusa Torrent de posar la cambra catalana al servei de la defensa jurídica del "separatisme" i critica el seu viatge a Ginebra

Anna Mascaró
1 min
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en el debat d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaCom ja havia anunciat la setmana passada, Ciutadans ha iniciat aquest dimecres tots els passos per impedir que el Parlament es querelli contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena pels seus vetos als candidats de Junts per Catalunya (JxCat) a la investidura. Aquest dimecres, la formació ha registrat un escrit de reconsideració perquè la mesa del Parlament es replantegi la seva decisió de presentar accions penals contra el magistrat. "Roger Torrent es pensa que pot convertir el Parlament en un despatx d'advocats del separatisme", ha assegurat la líder del partit taronja, que considera que el president de la cambra "fa molt de temps que no té clar el seu paper" al Parlament, tal com demostra, segons Arrimadas, el seu viatge a Ginebra per denunciar davant diversos estaments de l'ONU la "vulneració dels drets dels diputats" a causa de les resolucions del TS.

En declaracions des de la Fira Alimentària, Arrimadas ha acusat Torrent d'exercir "pressió" contra "aquells que investiguen el que ha passat a Catalunya". En l'escrit registrat per la formació, firmat pel número dos del partit, Carlos Carrizosa, Cs considera que la presentació d'una querella en nom del Parlament "confon de manera intencionada l'interès general" amb l'interès "particular del senyor Jordi Sànchez de ser investit".

Arrimadas també s'ha referit a la reunió d'aquest dimecres entre els diputats de JxCat i Puigdemont des de Ginebra, i ha insistit que "Puigdemont no serà president": "Els independentistes hauran d'assumir tard o d'hora la realitat", ha sentenciat.

L'escrit de reconsideració de Ciutadans
stats