Política 06/02/2022

Ciutadans demana al Govern que construeixi més allotjament dotacional per la necessitat d'habitatge

Des de la formació taronja diuen que estan en desacord amb les mesures intervencionistes del Govern

ARA Balears
1 min
El diputat de Ciutadans al Parlament, Marc Pérez-Ribas.

PalmaCiutadans ha demanat al Govern que s'incrementin les construccions d'allotjaments dotacionals per donar resposta a la mancança d'habitatge accessible que hi ha les Illes. La formació taronja ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per dur-ho al Parlament, ja que consideren que "és més necessari que mai".

El diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas ha explicat que "els allotjaments dotacionals estan destinats a resoldre de manera transitòria, mitjançant el pagament d'un cànon o d'una renda, la necessitat de crear habitatge". Alhora, ha especificat que "s'han de destinar, amb caràcter preferent, a col·lectius vulnerables i, en especial, als joves, a la gent gran i a les persones amb necessitats socials derivades de la violència de gènere o processos de desallotjament".

Pérez-Ribas ha considerat que les mesures del Govern són insuficients. A més, tampoc no està d'acord amb la fórmula, ja que creu que el Govern està sent intervencionista i ells, per contra, "defensen la propietat privada".

Finalment, la formació liberal ha instat el Govern a impulsar la construcció d'aquests allotjaments, perquè, pel que fa a l'Ibavi, "només destina, com a màxim, un 15% del parc públic de l'habitatge a col·lectius vulnerables o en situació d'emergència residencial".

stats