Política 11/09/2020

El Consell de Mallorca farà un ple extraordinari per debatre sobre els romanents municipals

Està previst que sigui l'1 d'octubre i la proposta és a petició del PP, Ciutadans i Vox

Ara Balears
1 min
La seu del Consell de Mallorca, en una imatge d'arxiu

PalmaEl Consell de Mallorca farà un ple extraordinari el pròxim 1 d'octubre per parlar del reial decret dels romanents derogat dijous al Congrés. La convocatòria ha estat proposada pel PP, Ciutadans i Vox, segons l'agència Efe. Com que la validesa de la normativa ha quedat suspesa, també ho fa l'acord signat a l'agost entre el govern espanyol i la Federació de Municipis i Províncies.

En un principi el Consell havia previst un ple extraordinari el 14 de setembre per debatre la proposta ara rebutjada i a petició dels mateixos partits. La modificació de les condicions de la petició que els tres partits han registrat aquest divendres obliguen a obrir un nou període de quinze dies per a la fixació de la data del nou ple, que habiliten la data pel pròxim 1 d'octubre.

Cal recordar que tots els partits balears menys el PSIB varen celebrar dijous que el reial decret no tiràs endavant al Congrés. La proposta ha indignat els ajuntaments les darreres setmanes perquè preveia que cedissin els seus superàvits a l'Estat a canvi de rebre ajudes.

stats