Política 17/10/2014

El govern espanyol considera una "incongruència" l'ordre de mobilització dels Mossos per al 9-N

Sáenz de Santamaría assegura que té "la sensació que fa temps que Mas no sap quin escenari està buscant"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres en què ha parlat, bàsicament, de la crisi de l'Ebola i Catalunya. EFE

MadridTant el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, han volgut enviar aquest divendres dos missatges similars al president de la Generalitat, Artur Mas: cal que defineixi què vol i que comenci a governar. Des de Milà, el cap de l'executiu central ha assenyalat que li agradaria que a Catalunya "es comenci a governar aviat", mentre que la seva número dos ha apuntat, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que té "la sensació que a qui li correspon conduir el govern de la Generalitat fa temps que no sap expressament quin escenari està buscant".

Tot i això, la Moncloa manté que analitzarà la legalitat de tots els passos que prengui el Govern de cara el nou 9-N. Preguntada per la nota que ha enviat la conselleria d'Interior als Mossos d'Esquadra de cara el cap de setmana de la nova consulta, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que li sembla una "incongruència", perquè els mossos estan cridats a defensar els drets i la legalitat però, en canvi, el govern espanyol no té clars "quins són els escenaris" que planteja la Generalitat.

El govern espanyol estudiarà també la legalitat d'aquest mesura.

stats