Política 19/06/2020

MÉS i Podem s'enfronten a Palma arran d'una campanya antiracista

La formació morada demana la dimissió de la coordinadora general de Benestar i Drets Socials, Catalina Trobat, per "pèrdua de confiança"

Kike Oñate
2 min
Participants en la protesta contra el racisme

PalmaUnides Podem a l'Ajuntament de Palma ha demanat aquest divendres la dimissió de la coordinadora general de Benestar i Drets Socials de MÉS, Catalina Trobat, per "pèrdua de confiança". La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas (Podem), acusa Trobat de "deslleialtat" i d'haver atacat el Pacte municipal perquè juntament amb el conseller de MÉS i també coordinador de la plataforma Comunitat Negra Africana i Afrodescendent en l'àmbit estatal, Guillem Balboa, va entregar-li una carta de l'entitat en què es criticava la campanya Stop Racisme de Cort. Trobat, però, diu que només va acompanyar Balboa perquè havien quedat per dinar i que no té res a veure amb la plataforma.

La polèmica va començar arran de la presentació de la campanya municipal Stop Racisme dilluns, 15 de juny. Abans que els dos membres de MÉS deixassin la carta al Centre Flassaders perquè fos entregada a Vivas, l'Última Hora es va fer ressò del document publicant una notícia en què la plataforma deia que la iniciativa de Cort és "antiracisme de saló" i criticant que no es compti amb col·lectius similars a l'hora d'elaborar campanyes com aquesta. "Varen deixar la carta a nom meu més de 24 hores després que sortís publicada al diari, i això vol dir que primer es va filtrar a la premsa", segons explica la regidora de Justícia Social a l'ARA Balears.

En opinió seva, Balboa ha "muntat" la plataforma per "boicotejar" la feina de l'Ajuntament i lamenta el fet que Trobat l'acompanyàs a entregar la carta en què es critica la campanya antiracista, malgrat ser membre de l'equip de govern i de MÉS. Balboa, però, explica que la seva militància antiracista és molt anterior a la de MÉS i insisteix que forma part de la coordinadora estatal de la plataforma. També assenyala que la coordinadora està formada per gent de diverses sensibilitats polítiques.

Després que la plataforma Comunitat Negra Africana i Afrodescendent de Mallorca criticàs la campanya de l'Ajuntament de Palma, Vivas va respondre en una notícia també publicada a l'Última Hora que podien comptar amb ella i que entenia les seves demandes. Cal dir que en el comunicat en què Unides Podem demana la dimissió de la coordinadora de MÉS es diu que la carta la varen deixar dijous 18, però tant Vivas com Balboa i Trobat han confirmat que es va entregar dimecres.

La plataforma Comunitat Negra Africana i Afrodescendent de Mallorca forma part d'una coordinadora estatal creada arran de la mort de l'afroamericà George Floyd i que va organitzar la manifestació antiracista a la plaça de l'Olivar de Palma el 7 de juny.

stats